Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.
Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.
Začněte tak, že položíte první placku na podnos, mezi který máznete trochu krému, aby dort držel na jednom místě. První placku pomažte krémem č. 1 (ten s kondenzovaným mlékem), přikryjte druhou plackou, pomažte krémem č. 2 a takto pokračujte až nakonec, kdy pátou placku pomažete krémem č. 1.
Na potření kolem dokola použijte krém č. 1 a celý dort zahlaďte pomocí špachtle. Nyní na okraje opatrně „namáčkněte“ medovou moučku, ale netlačte, spíš ty kraje jen tak opatrně poprašte. Krém by neměl prosvítat.
Vršek dortu hojně zasypte ořechy, a nakonec i moučkou, aby také nikde neprosvítal krém. Ozdobte celými ořechy a vložte do lednice minimálně na 24 hodin odležet. Placky krásně změknou a chutě se spojí, že už nikdy nebudete chtít jiný.