Nejlepší Cheesecake

21. 1. 2021 Zákusky

Ochutnejte nejlepší Cheesecake od našich mistrů. Níže Vám přidáváme recept, podle kterého můžete zkusit doma svůj vlastní kousek.

Přísady

Krusta

Náplň

Na potření

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 ˚C (oběhový vzduch). Sušenky vložíme do sáčku, sáček uzavřeme a obsah kompletně rozmělníme válečkem na těsto nebo ručně.
  2. Rozpustíme máslo, smícháme se strouhankou ze sušenek a směs namačkáme do otvírací formy (24cm) na dort vyložené papírem na pečení.
  3. Philadelphii, cukr, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkovou esenci a zakysanou smetanu promícháme elektrickým ručním mixérem. Postupně přidáme vejce.
  4. Krémem naplníme formu na dort a necháme 5 min odležet. Koláč pečeme cca 30 min. v troubě, přičemž po 10ti minutách pečení teplotu snížíme na 110 ˚C. Po dobu pečení troubu neotvírat! Následně necháme koláč cca 2 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky.
  5. Po vyjmutí koláče z trouby potřeme vychlazenou zakysanou smetanou ochucenou cukrem a citrónovou šťávou

Náš tip

Ovocnou variantu pečeného dortu získáme tak, že do krému vmícháme plátky ze dvou pomerančů.

Zpět na Blog