Mrkvový dort, ač možná nezní moc lákavě, je skutečná lahoda. Pochutina, která se teprve před nedávnou dobou začala těšit světové popularitě, je dnes často oblíbenější než obvyklé zákusky a dezerty, na které jsme zvyklí. Tzv.mrkváč je totiž vynikající spojení sladko-slané chuti doplněný výbornými vlašskými ořechy a čerstvým tvarohovým krémem.
Tak se nebudeme dále napínat a jdeme si prozradit, jak je u nás v kavárně připravujeme!
Do mísy vyklepněte všechna vajíčka a přidejte k nim třtinový i vanilkový cukr. Utřete do pěny nebo ušlehejte mixérem. Citronovou kůru (chemicky neošetřenou) nastrouhejte na jemno a spolu s citronovou šťávou vmíchejte do směsi, do které dále přidejte i všechny ostatní ingredience (mrkev, olej, mouku spolu s jednou sodou, kokos, ořechy a sůl).
Vše pečlivě promíchejte a vlijte do vymazané a vysypané formy. Mrkváč je ideální péci na cca 170 stupňů po dobu 50min až jedné hodiny. Pokud se Vám těsto již nelepí na špejli, je pečeno, můžeme korpus vyndat, nechat vychladnout a pustit se do tvarohového krému!
Zpět na Blog